voor therapie, coaching en training

riet klein

Met hypnotherapie worden klachten op een dieper niveau aangepakt.

Wanneer u op bewust niveau niet tot een oplossing komt, ligt de oorzaak vaak op onbewust niveau. Met behulp van hypnose wordt het onbewuste gemakkelijker bereikbaar voor veranderingen. Door een hypnotherapeutische aanpak kunt u effectief, creatief en actief aan de oplossing van het probleem werken: zo komen we snel tot de kern van de zaak.

 

Snel en blijvend vooruitgang boeken

Onder deskundige begeleiding verwerft u meer beheersing over onbewuste reacties en eigen mogelijkheden. Door het grotere bereik over uzelf, kunnen vermogens zoals het stimuleren van zelfgenezende processen in het lichaam, het reguleren van emoties en het benutten van innerlijke mogelijkheden tot verandering leiden. Bij een goede motivatie en inzet kunnen al op korte termijn positieve resultaten worden verwacht. Dat is mede afhankelijk van hoe diep de klacht geworteld is. Ook kan de werkzaamheid van andere therapieën worden versterkt wanneer zij gecombineerd worden met hypnotherapie.

Wat is hypnose?

Net zoals de bewustzijnstoestanden ‘waken’ of ‘slapen’, is ook hypnose een bewustzijnstoestand. Ook u kunt leren in (en uit) deze toestand te gaan. Deze bewustzijnstoestand wordt door de meeste mensen als heel ontspannend ervaren. Een ander kenmerk is openheid, zodat u gemakkelijk toegang hebt tot de innerlijke ervaringswereld. Met hypnotherapie (= therapie tijdens hypnose) is er de unieke mogelijkheid om snel en direct contact te maken met het onbewuste, zodat problemen of klachten meteen bij de bron kunnen worden aangepakt.

Iedereen kan het leren.

Hypnose is een heel natuurlijk en spontaan optredend verschijnsel. Het lijkt op zo’n moment waarop u de omgeving even kunt vergeten en de aandacht ‘naar binnen’ is gericht. Dit heet alledaagse of spontane trance (dagdromen). Bijvoorbeeld:
– u gaat zo op in een film, dat u de omgeving een tijdje weet buiten te sluiten
– u leest een boek in een drukke vertrekhal, en hoort de omroepinstallatie niet
– u rijdt door het verkeer en denkt opeens: “hé, ben ik hier al?”
Iedereen kan leren in hypnose te gaan wanneer u dat wilt.

Hoe gaat iemand in hypnose?

Wanneer u in hypnose gaat bent u niet willoos overgeleverd aan de therapeut. U behoudt de volledige sturing over de wil. Met behulp van de woorden van de therapeut richt u zich ‘naar binnen’ via een ontspanning, waarbij de ogen zich vaak als vanzelf sluiten. U kunt dit in de relaxfauteuil doen, maar het is ook mogelijk om – gewoon tijdens een kopje thee of koffie in gesprek met de therapeut – zich op uw ‘binnenwereld’ te richten, waarbij meer gebruik gemaakt wordt van spontane trancemomenten om uw doelen te bereiken.