JOS foto websiteEven voorstellen

Mijn naam is Jos Hovens (1955). Ik ben hypnotherapeut, ECP-houder (ECP staat voor European Certificate of Psychotherapy), SPV (sociaal psychiatrisch verpleegkundige – BIG), Autogene Trainer, EMDR practitioner en reflectietherapeut voor de vereniging van en voor kindertherapeuten (VvvK). Daarnaast heb ik mij toegelegd op personal coaching van ondernemers, vrije practici en hoger management met een strikte privacy wens. Stressmanagement en conflicthantering zijn daarbij belangrijke aandachtsgebieden.

Eind jaren 70 begon ik als professional te werken in de reguliere GZZ waarbij ik in praktisch alle werkvelden ervaring heb opgedaan, van psychiatrie tot psychotherapie, van klinisch tot ambulant. Na een aantal jaren dit werkveld te hebben gecombineerd met mijn particuliere therapie-praktijk koos ik in 1995 full time voor de zelfstandigheid. Sindsdien voer ik praktijk in Zuid-Limburg (Maastricht e.o.) waarbij ik 15 jaar deelnam in een psychotherapie- en counseling praktijk als senior consultant. Sinds 2013 combineer ik Maastricht met een praktijk in Purmerend waarbij ik samenwerk met de WaterlandPraktijk. Deze samenwerking biedt extra mogelijkheden in collegiale verwijzing en deskundigheidsbevordering.

Therapeutische eigenschappen

Mijn therapeutische eigenschappen kenmerken zich door u tegemoet te komen met interesse zonder direct een mening klaar te hebben. Mensenlevens zonder problemen bestaan volgens mij niet en bespreken wat je bezig houdt mag hier. Met gericht doorvragen en echt luisteren kunnen we samen achterhalen wat je beweegt en hoe een probleem in elkaar steekt zodat ik je naar een passende oplossing kan begeleiden. Daarnaast kan ik ook directief en zo nodig confronterend zijn in de therapeutische relatie. Therapie is werken aan jezelf onder deskundige begeleiding. Humor op het juiste moment helpt de nodige ontspanning te brengen. De positieve kracht die hiervan uitgaat maakt cliënt en therapeut tot een team. Door levenservaring, werkervaring en verworven kennis kan ik goed beoordelen hoe ik u kan helpen.

Mijn werkwijze

In mijn behandelingen stem ik de therapievorm en methode af op wat een cliënt nodig heeft of het best aansluit. Naarmate ik langer werk als therapeut blijkt het toepassen van meerdere methoden en therapievormen daarom het effectiefst. Door mij voorgestelde therapeutische interventies en oefeningen worden altijd samen besproken en volgen steeds na een gedegen intake en probleemverkenning. Jouw mening telt! Ik stel het op prijs te vernemen wanneer je ergens niet tevreden over bent. Openheid werkt het best. In de praktijk is discretie met een gevoel voor privacy vanzelfsprekend.

Ik werk met jongeren vanaf de leeftijd van 16 jaar, volwassenen en senioren, paren en individueel. Problematiek die in een instellingsverband behandeld moet worden, zal ik niet aan kunnen gaan.

Alvorens een afspraak te maken in de praktijk heeft een telefonisch contact om de vraag te bespreken mijn voorkeur. Wanneer ik denk dat je bij mij niet op de juiste plaats bent voor hulp zal ik dat aangeven, zodat onnodige kosten en tijd bespaard blijft.